Anunt colectare selectiva Baicoi

In atentia locuitorilor de la case din orasul Baicoi

 

Va informam, ca potrivit legii, este obligatorie colectarea selectiva a deseurilor generate de dvs. Astfel, deseurile menajere trebuie selectate inainte de a le preda operatorului de salubrizare, pe doua fractii:

“fractia uscata” = deseurile reciclabile : plastice (PET-uri, folie, ambalaje din plastic), doze aluminiu, cutii metalice de conserve, cutii de carton, pungi de hartie, maculatura, ambalaje din sticla;

– “fractia umeda”=  deseurile reziduale (restul deseurilor menajere ramase dupa selectarea deseurilor reciclabile).

Pentru deseurile reciclabile se vor pune la dispozitie saci transparenti (3 saci/luna: 2 saci de culoare galbena si 1 sac  de culoare verde), de catre operatorul de salubrizare Floricon Salub SRL. Sacii pentru luna ianuarie 2020 se vor distribui prin casierii de teren incepand cu 20.12.2019; incepand cu luna februarie 2020 sacii se pot ridica de catre utilizatori de la casieria societatii din Baicoi str.Republicii nr.35 ( program: miercuri intre orele: 9.00-12.00; marti, joi intre orele: 14.00-18.00).

Deseurile reciclabile (fractia uscata) se vor precolecta astfel:

– in sacul galben:  PET-uri, folie, ambalaje din plastic, doze aluminiu, cutii metalice de conserve, cutii de carton, pungi de hartie, maculatura;

in sacul verde: deseurile de ambalaje din sticla, respectiv sticle si borcane.

Toate recipientele trebuie sa fie golite de continut si sa se clateasca cu apa inainte de precolectare; recipientele care nu se pot curata se colecteaza la deseurile reziduale.

Incepand cu data de 01.01.2020, sacii cu deseuri reciclabile  trebuie scosi in fata proprietatii dimineata, inainte de ora 8.00., astfel:

  • sacul galben in a a doua si a patra saptamana din luna, in ziua de colectare a deseurilor menajere-reziduale;
  • sacul verde in a patra saptamana din luna, in ziua de colectare a deseurilor menajere-reziduale.

Deseurile menajere- reziduale se precolecteaza in recipientele standardizate detinute, programul de ridicare al acestora ramane neschimbat.

Deseurile reziduale sunt totalitatea deseurilor menajere care nu se pot recicla, respectiv cele care raman dupa selectarea/extragarea deseurilor reciclabile. Deseurile reziduale se colecteaza in containerele de culoare neagra/maro/gri, fiind cele de genul: resturi de mancare (carne, lactate, vegetale, oua), scutece de unica folosinta, absorbante, reziduurile/excrementele animalelor de casa, continutul sacului de la aspirator, mucuri de tigara, servetele folosite, ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramica si portelan, vesela de unica folosinta foarte murdara.

ATENTIE!! Este interzisa amestecarea deseurilor reciclabile cu cele menajere-reziduale!  Sacii care contin deseuri amestecate nu vor fi ridicati! Va rugam sa respectati colectarea selectiva a deseurilor menajere in vederea evitarii   aplicarii tarifului penalizator  pentru serviciul de salubrizare ( acesta fiind mai mare decat cel stabilit pentru colectarea corecta).

 

In atentia abonatilor serviciului de salubrizare din Zona 7 Campina

Va informam ca potrivit legii, este obligatorie colectarea selectiva a deseurilorgenerate de dvs. deseurile menajere trebuie selectate inainte de a le preda operatorului de salubrizare, pe doua fractii:

  • “fractia uscata” = deseurile reciclabile : plastice (PET-uri, folie, ambalaje din plastic), doze aluminiu, cutii metalice de conserve, cutii de carton, pungi de hartie, maculatura, ambalaje din sticla;
  • – “fractia umeda”= deseurile reziduale (rest deseuri ramase dupa selectarea/extragerea deseurilor reciclabile).

DESEURILE REZIDUALE

se vor precolecta in recipientele standardizate (pubele) detinute, programul de ridicare al acestora ramanand neschimbat, aceste deseuri fiind cele de genul: resturi de mancare (carne, lactate, vegetale, oua, etc.), scutece de unica folosinta, absorbante, reziduurile /excrementele animalelor de casa, continutul sacului de la aspirator, mucuri de tigara, servetele folosite, ambalaje foarte murdare, vesela de unica folosinta foarte murdara.

intretinerea spatiilor vdeseurilor din constructii/desfiintari, pamant, pietre, deseurilor din toaletarea pomilor, curatenia/erzi (frunze, crengi, iarba etc.), deseurilor periculoase (toxice sau explozive), deseurilor ce fac obiectul unor tratamente speciale ( cadavre de animale, dejectii animaliere sau de la pasari etc.). Informatii despre modalitatea de gestionare a acestor tipuri de deseuri aflati sunand la numarul 0244375151.

DESEURILE RECICLABILE

destinat deseurilor de hartie si carton se colecteaza: pungi de hartie, cutii de carton, maculatura. Acestea se colecteaza uscate. Prin impaturire se economiseste spatiu! Nu se depun in container: hartie si carton contaminate sau cele care contin reziduuri de mancare, servetele si hartie bucatarie folosite, hartie de ambalat lucioasa, hartie cerata.

destinat deseurilor de plastic si metal, se colecteaza: recipiente din plastic (PET-uri), folie de plastic, doze de bauturi, cutii metalice de conserve; toate recipientele se clatesc cu apa inainte de predare; recipientele care nu se pot curata se colecteaza la deseurile reziduale. Dopul se scoate inainte de debarasare. Astfel, se economiseste spatiu prin presare. Nu se depun in container: produse combinate din metal si plastic, polistiren din constructii, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanti sau alte substante chimice periculoase, deseuri medicale (de exemplu seringi folosite) s.a
destinat deseurilor din sticla se colecteaza: ambalaje din sticla – sticle si borcane (fara capac). Ambalajele din sticla se clatesc inainte de predare. Nu se depun in container: oglinzi, geamuri, produse din portelan, ceramica, cristal/vase rezistente la caldura etc.
ATENTIE!! Este interzisa amestecarea deseurilor reciclabile cu cele reziduale! Colectarea in amestec a deseurilor menajere de catre utilizatori va conduce la aplicarea tarifului penalizator (mai mare) pentru serviciul de salubrizare.