Anunt obligativitate colectare selectivă zona 7- Campina

In atentia abonatilor serviciului de salubrizare din Zona 7 Campina 

Va informam ca potrivit legii, este obligatorie colectarea selectiva a deseurilor generate de dvs.

Astfel, deseurile menajere trebuie selectate inainte de a le preda operatorului de salubrizare, pe doua fractii:

  • “fractia uscata” = deseurile reciclabile : plastice (PET-uri, folie, ambalaje din plastic), doze aluminiu, cutii metalice de conserve, cutii de carton, pungi de hartie, maculatura, ambalaje din sticla;
  • “fractia umeda”= deseurile reziduale (rest deseuri ramase dupa selectarea/extragerea deseurilor reciclabile).

 IMPORTANT  !

  1. Deseurile reciclabile se vor depune in containerele (1,1 mc) special destinate acestor deseuri, alocate prin proiectul SMID Prahova, amplasate/ ce vor fi amplasate pe domeniul public al localitatilor prin grija autoritatilor publice locale, astfel:
  • in CONTAINERUL ALBASTRU destinat deseurilor de hartie si carton se colecteaza: pungi de hartie, cutii de carton, maculatura. Acestea se colecteaza uscate. Prin impaturire se economiseste spatiu! Nu se depun in container: hartie si carton contaminate sau cele care contin reziduuri de mancare, servetele si hartie bucatarie folosite, hartie de ambalat lucioasa, hartie cerata.
  • in CONTAINERUL GALBEN destinat deseurilor de plastic si metal, se colecteaza: recipiente din plastic (PET-uri), folie de plastic, doze de bauturi, cutii metalice de conserve; toate recipientele se clatesc cu apa  inainte de predare; recipientele care nu se pot curata se colecteaza la deseurile reziduale. Dopul se scoate inainte de debarasare. Astfel, se economiseste spatiu prin presare.

Nu se depun in container: produse combinate din metal si plastic, polistiren din constructii, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanti sau alte substante chimice periculoase, deseuri medicale (de exemplu seringi folosite) s.a.

  • in CONTAINERUL VERDE destinat deseurilor din sticla se colecteaza: ambalaje din sticla – sticle si borcane (fara capac). Ambalajele din sticla se clatesc inainte de predare. Nu se depun in container: oglinzi, geamuri, produse din portelan, ceramica, cristal/vase rezistente la caldura etc.
  1. Deseurile reziduale se vor precolecta in recipientele standardizate (pubele) detinute, programul de ridicare al acestora ramanand neschimbat, aceste deseuri fiind cele de genul: resturi de mancare (carne, lactate, vegetale, oua, etc.), scutece de unica folosinta, absorbante, reziduurile/excrementele animalelor de casa, continutul sacului de la aspirator, mucuri de tigara, servetele folosite, ambalaje foarte murdare, vesela de unica folosinta foarte murdara.

Este interzisa depunerea in recipientele pentru deseurile reziduale a: deseurilor din constructii/desfiintari, pamant, pietre, deseurilor din toaletarea pomilor, curatenia/intretinerea spatiilor verzi (frunze, crengi, iarba etc.), deseurilor periculoase (toxice sau explozive), deseurilor ce fac obiectul unor tratamente speciale ( cadavre de animale, dejectii animaliere sau de la pasari etc.). Informatii despre modalitatea de gestionare a acestor tipuri de deseuri aflati sunand la numarul 0244375151.

ATENTIE!! Este interzisa amestecarea deseurilor reciclabile cu cele reziduale!  Colectarea in amestec a deseurilor menajere de catre utilizatori va conduce  la aplicarea tarifului penalizator (mai mare) pentru serviciul de salubrizare.