Împreună putem
avea o localitate curată !

Pentru că avem competență, dotare tehnică precum și experiența necesară pentru o salubrizare eficientă, conforma unui sistem de management integrat a gestionării deșeurilor la standardele europene, suntem cei mai potriviți să fim alături de voi.

MAI APROAPE DE TINE

Colectare Selectivă

Deoarece toate deşeurile rezultate din ambalaje vor avea o evoluţie crescătoare din punct de vedere cantitativ şi, ţinând cont de această tendinţă, FLORICON SALUB. a lansat proiectul de colectare diferenţiată a deşeurilor reciclabile cu scopul de a reduce chiar la producători cantitatea de deşeuri ce urmează a fi depozitate, dar şi pentru a mări durata de funcţionare a depozitului ecologic de reziduuri menajere, prin reducerea considerabilă a deşeurilor depozitate. Colectarea selectivă este una dintre etapele reciclării, alături de separarea şi procesarea unora dintre componentele deşeurilor, în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor: hârtia, sticla, ambalajele din plastic, cutiile metalice pot face obiectul unui proces de reciclare. Cel mai mare beneficiu al reciclării înseamna, fără îndoială, conservarea energiei şi a resurselor naturale pentru că în procesele de fabricaţie se vor utiliza materialele rezultate din reciclare si nu cele primare.

 

Obiectivele programului de colectare selectivă a deşeurilor:

  • Reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, având ca efect pe termen mediu şi lung reducerea costurilor de colectare şi transport;
  • Implicarea comunităţii în sortarea deşeurilor;
  • Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra beneficiilor colectării selective.
 Societatea noastra urmareste implementarea si constientizarea populatiei, agentilor economici si institutiilor publice privind sistemul de colectare selectiva (colectarea deseurilor reciclabile). In acest sens sunt colectate selectiv urmatoarele tipuri de deseuri:
 1. “Fracția uscată”, respectiv Deseurile reciclabile , se depun astfel:

           in CONTAINERUL ALBASTRU  destinat deseurilor de hartie si carton se colecteaza: pungi de hartie, cutii de carton, maculatura. Acestea se colecteaza uscate. Prin impaturire se economiseste spatiu!

Nu se depun in container: hartie si carton contaminate sau cele care contin reziduuri de mancare, servetele si hartie bucatarie folosite, hartie de ambalat lucioasa, hartie cerata.

           in CONTAINERUL GALBEN destinat deseurilor de plastic si metal, se colecteaza: recipiente din plastic (PET-uri), folie de plastic, doze de bauturi, cutii metalice de conserve; toate recipientele  se clatesc cu apa  inainte de predare; recipientele care nu se pot curata se colecteaza la deseurile reziduale. Dopul se scoate inainte de debarasare. Astfel, se economiseste spatiu prin presare.

Nu se depun in container: produse combinate din metal si plastic, polistiren din constructii, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanti sau alte substante chimice periculoase, deseuri medicale (de exemplu seringi folosite) s.a.

           in CONTAINERUL VERDE destinat deseurilor din sticla se colecteaza: ambalaje din sticla – sticle si borcane (fara capac). Ambalajele din sticla se clatesc inainte de predare.

Nu se depun în container: oglinzi, geamuri, produse din porțelan, ceramică, cristal/vase rezistente la căldura etc.

 2.“Fractia umedă” – DEȘEURI REZIDUALE (DREZ)

 Deșeurile reziduale sunt totalitatea deșeurilor care nu se pot recicla, respectiv cele care rămân dupa selectarea/extragarea deșeurilor reciclabile. Deseurile reziduale se colecteaza in containerele de culoare neagra/maro/gri, fiind cele de genul: resturi de mancare (carne, lactate, vegetale, oua), scutece de unica folosinta, absorbante, reziduurile/excrementele animalelor de casa, continutul sacului de la aspirator, mucuri de tigara, servetele folosite, ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramica si portelan, vesela de unica folosinta foarte murdara.

          Este interzisă amestecarea fracției uscate cu fracția umedă.

ALTE CATEGORII DE DESEURI

           DEȘEURILE VEGETALE – provenite din toaletări arbori, arbusti, tuns gard viu, cosit iarba etc. si DESEURILE DIN CONSTRUCTII/DEMOLARI – se ridica contra cost de catre operatorul de salubritate, la solicitarea beneficiarului.

          DEȘEURILE VOLUMINOASE – compuse din: mobilier, covoare, saltele etc si DEȘEURILE PERICULOASE DIN DEȘEURILE MENAJERE – de genul: recipientele de la deodorante, spray-uri, diverse cosmetice, șampoane, săpunuri, detergenți, alte produse de curîtenie , ambalaje contaminate cu vopsea/diluanti/uleiuri/carburanti, se  colectează gratuit, in cadrul campaniilor de colectare, in baza unui program stabilit in prealabil.

                 DESEURILE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ELECTRONICE (DEEE) se colectează gratuit, in cadrul campaniilor de colectare, in baza unui program stabilit. In afara programelor stabilite, deșeurile pot fi aduse in orice zi a săptămânii, intre orele 8.00-16.00 la sediul Floricon Salub SRL din Campina str.Oborului nr.6.

 Este interzisă abandonarea deșeurilor ți depozitarea acestora în afara spatiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011

 

 


Alături pentru o localitate curată!

Potriviți pentru a presta servicii de salubrizare datorită experienței si dotării materiale de care dispunem, la cel mai înalt nivel.