Colectare selectivă în BREBU

Floricon Salub SRL va aduce la cunostinta ca, potrivit Legii privind regimul deseurilor, este obligatorie colectarea selectiva a deseurilor generate de dvs. Astfel, deseurile menajere trebuie selectate inainte de a le preda operatorului de salubrizare, pe doua fractii:

 • – “fractia uscata” = DESEURILE RECICLABILE : plastice (PET-uri, folie, ambalaje din plastic), doze aluminiu, cutii metalice de conserve, cutii de carton, pungi de hartie, maculatura, ambalaje din sticla (sticle si borcane); mentionam ca deseurile de ambalaje de sticla (sticle si borcane) trebuie sa se precolecteze separat de celelalte reciclabile deoarece se colecteaza cu alta autospeciala.
 • – “fractia umeda”= DESEURILE REZIDUALE (restul deseurilor menajere ramase dupa selectarea deseurilor reciclabile).
  Toate recipientele trebuie sa fie golite de continut si sa se clateasca cu apa inainte de precolectare; recipientele care nu se pot curata se colecteaza la deseurile reziduale. Deseurile reciclabile nu trebuie sa fie contaminate cu substante periculoase (combustibili, uleiuri, vopsele, diluanti).
  Incepand cu data de 01.05.2020, DESEURILE RECICLABILE se vor colecta o data pe luna, in A TREIA saptamana din luna, in ziua de VINERI. Deseurile reciclabile trebuie scoase in fata proprietatii, in ziua de colectare, dimineata, inainte de ora 8.00.
  Deseurile  reziduale se precolecteaza in recipientele standardizate detinute, si se colecteaza saptamanal- vinerea, exceptand a treia zi de vineri din luna, cand se colecteaza numai deseurile reciclabile.
  Deseurile menajere-reziduale sunt totalitatea deseurilor menajere care nu se pot recicla, respectiv cele care raman dupa selectarea/extragarea deseurilor reciclabile. Deseurile reziduale se colecteaza in containerele de culoare neagra/maro/gri, fiind cele de genul: resturi de mancare (carne, lactate, legume, fructe, oua etc.), scutece de unica folosinta, absorbante, hartie igienica, continutul sacului de la aspirator, mucuri de tigara, servetele folosite, ambalaje foarte murdare, cioburi vesela de ceramica si portelan, vesela de unica folosinta foarte murdara.
  ATENTIE!! Este interzisa amestecarea deseurilor reciclabile cu cele reziduale! Sacii care contin deseuri amestecate nu vor fi ridicati! Va rugam sa respectati colectarea separata a deseurilor menajere, avand in vedere ca tariful pentru colectarea in amestec este mai mare decat cel pentru colectarea separata.

In atentia abonatilor serviciului de salubrizare din Zona 7 Campina

Va informam ca potrivit legii, este obligatorie colectarea selectiva a deseurilorgenerate de dvs. deseurile menajere trebuie selectate inainte de a le preda operatorului de salubrizare, pe doua fractii:

 • “fractia uscata” = deseurile reciclabile : plastice (PET-uri, folie, ambalaje din plastic), doze aluminiu, cutii metalice de conserve, cutii de carton, pungi de hartie, maculatura, ambalaje din sticla;
 • – “fractia umeda”= deseurile reziduale (rest deseuri ramase dupa selectarea/extragerea deseurilor reciclabile).

DESEURILE REZIDUALE

se vor precolecta in recipientele standardizate (pubele) detinute, programul de ridicare al acestora ramanand neschimbat, aceste deseuri fiind cele de genul: resturi de mancare (carne, lactate, vegetale, oua, etc.), scutece de unica folosinta, absorbante, reziduurile /excrementele animalelor de casa, continutul sacului de la aspirator, mucuri de tigara, servetele folosite, ambalaje foarte murdare, vesela de unica folosinta foarte murdara.

intretinerea spatiilor vdeseurilor din constructii/desfiintari, pamant, pietre, deseurilor din toaletarea pomilor, curatenia/erzi (frunze, crengi, iarba etc.), deseurilor periculoase (toxice sau explozive), deseurilor ce fac obiectul unor tratamente speciale ( cadavre de animale, dejectii animaliere sau de la pasari etc.). Informatii despre modalitatea de gestionare a acestor tipuri de deseuri aflati sunand la numarul 0244375151.

DESEURILE RECICLABILE

destinat deseurilor de hartie si carton se colecteaza: pungi de hartie, cutii de carton, maculatura. Acestea se colecteaza uscate. Prin impaturire se economiseste spatiu! Nu se depun in container: hartie si carton contaminate sau cele care contin reziduuri de mancare, servetele si hartie bucatarie folosite, hartie de ambalat lucioasa, hartie cerata.

destinat deseurilor de plastic si metal, se colecteaza: recipiente din plastic (PET-uri), folie de plastic, doze de bauturi, cutii metalice de conserve; toate recipientele se clatesc cu apa inainte de predare; recipientele care nu se pot curata se colecteaza la deseurile reziduale. Dopul se scoate inainte de debarasare. Astfel, se economiseste spatiu prin presare. Nu se depun in container: produse combinate din metal si plastic, polistiren din constructii, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanti sau alte substante chimice periculoase, deseuri medicale (de exemplu seringi folosite) s.a
destinat deseurilor din sticla se colecteaza: ambalaje din sticla – sticle si borcane (fara capac). Ambalajele din sticla se clatesc inainte de predare. Nu se depun in container: oglinzi, geamuri, produse din portelan, ceramica, cristal/vase rezistente la caldura etc.
ATENTIE!! Este interzisa amestecarea deseurilor reciclabile cu cele reziduale! Colectarea in amestec a deseurilor menajere de catre utilizatori va conduce la aplicarea tarifului penalizator (mai mare) pentru serviciul de salubrizare.